Omgeving

Walcheren

Ontdek dit mooie Zeeuwse eiland, waar je je nooit hoeft te vervelen.

Je vindt er bijzondere natuur, schone stranden, pittoreske dorpen, twee levendige winkelsteden, goede fietspaden, gezellige restaurants en cafe’s en vele activiteiten.

Walcheren heeft de meeste zonuren van Nederland en prachtige brede en schone stranden. Naast het strand zijn er vele fietspaden die allerlei gezellige dorpjes doorkruisen. Een fietstocht over het eiland geeft een mooi zicht op de hoogste duinen van het land.

Walcheren staat bekend om de gezellige badplaatsen Domburg, Oostkapelle en Westkapelle en de mooie monumentale stadjes Veere en Middelburg. Er is het hele jaar genoeg te doen in de attracties en musea.

Juist Magazine van Elsevier over Walcheren. Klik op het magazine voor het artikel

Dorpen en steden

Oostkapelle
Oostkapelle is een van de grotereOostkapelle kernen van de gemeente Veere. Het strand is meermaals uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. Het karakteristieke en kindvriendelijke dorp ligt binnendijks en wordt omgeven door twee prachtige natuurgebieden, de Manteling en Oranjezon.

Oostkapelle biedt een unieke combinatie van mooie brede stranden, een diepe strook van duinen en bossen omringd met groen agrarisch landschap. Dit geeft de mogelijkheid om bijzondere fietstochten te maken door het mooie Walcherse landschap.

De gezellige dorpskern met winkels en restaurants is slechts 10 minuten lopen vanaf Het Zeeuws Meisje.

Domburg BadpaviljoenDomburg
Het mondaine en altijd drukke Domburg ligt op 5 kilometer van Oostkapelle, vooral de route via het strand of door het natuurgebied De Manteling is een aanrader.

Het stadje Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust. In het begin van de 20e eeuw kwamen er veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Piet Mondriaan en Jan Toorop zijn de bekendste.

Het centrum kent veel gezellige terrasjes, restaurantjes en winkeltjes en zijn het gehele jaar 7 dagen per week open. Het Badpaviljoen is een beeldbepalend gebouw op de duinen van Domburg.

Veere
Veere was eens een machtige Luchtfoto Veerse MeerFoto: Joop van Houdt / Rijkswaterstaathandelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens.

De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes. De winkels in Veere zijn ook op zondag geopend.

MiddelburgMiddelburg
De hoofdstad van Zeeland heeft een rijk verleden en dat is nog steeds zichtbaar. In het centrum van Middelburg zijn nog steeds panden te zien die herinneren aan deze gouden VOC-periode. Naast historische monumenten is moderne architectuur ook ruim aanwezig.

Middelburg is een stad met een eigen karakter. Er zijn intieme pleintjes, leuke straatjes, gezellige cafeetjes en naast de grote winkelketens vind je er ook bijzondere boetiekjes, galeries en kunsthandels.

Natuurgebieden

Oranjezon
Een wandeling door duingebiedDamhert Oranjezon staat garant voor een gevarieerde wandeling. Langs het kanaal, door struwelen, loofbos, naaldbos, duingrasland of duinen. Door die afwisseling komen er veel soorten planten en dieren voor. Een aangename verrassing is altijd een ontmoeting met een ree of damhert.

In het gebied zijn vijf wandelroutes uitgezet. De kortste route is ideaal voor gezinnen, onder andere vanwege de hoge uitkijktoren die je tegen komt.

De MantelingDe Manteling
De Manteling van Walcheren is een ca 740 ha groot natuurgebied op de Kop van Walcheren, tussen Domburg en de Veerse Gatdam. Het bestaat uit oude buitenplaatsen, bossen, stukken duin (direct grenzend aan de altijd hoorbare Noordzee), statige lanen en slingerpaadjes.

Terra Maris is een museum gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het natuurgebied De Manteling.